Accommodatie

Infrastructuur

De parochiezaal werd in september 2011 volledig gerenoveerd. 
Dit maakt van onze zaal een moderne ontmoetingsplaats voor zowel verenigingen als particulieren. 
Door de recente heraanleg van het kerkplein en de aangrenzende straten ligt de parochiezaal in een mooie, rustige omgeving met voldoende parkeergelegenheid. 
De polyvalente zaal heeft een maximum capaciteit van 320 personen en biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van 160 personen aan tafel.
Door de inrichting is de polyvalente zaal multifunctioneel en kan ze zowel voor podiumactiviteiten als feesten, fuiven,trouwfeesten, babyborrel,koffietafels, quizzen, communiefeesten,toneelopvoeringen,…  gebruikt worden. 
De afgesloten tuin vormt tevens een ideale plaats voor recepties, barbecues en speelgelegenheid voor de aller kleinsten. Deze zal vanaf de zomer van 2012 in gebruik genomen worden.
Voor de bereiding van al uw feestmalen kunnen wij u een degelijk ingerichte keuken ter beschikking stellen.
Na een grondige opknapbeurt beschikt onze zaal nu ook over frisse, hygiënische sanitaire ruimten.
Tijdens de renovatiewerken werd er een aparte ruimte gecreëerd voor het stockeren van de muziekinstrumenten van de plaatselijke harmonie of van het lesmateriaal van onze erkende verenigingen.
In de nabije toekomst voorzien wij tevens een aparte vergaderzaal die aansluit op de polyvalente zaal en zich uitstekend leent voor bestuursvergaderingen, als ontvangstruimte , koffienamiddagen, voor het organiseren van voordrachten, creatieve activiteiten, e.d. 
De parochiezaal van Mielen-boven-Aalst kan zowel door particulieren als door verenigingen gehuurd worden mits in achtneming van het huishoudelijk reglement.

Polyvalente zaal

De polyvalente zaal  is geschikt voor huwelijks- en andere feesten, babyborrel, fuiven, concerten, toneelopvoeringen, koffietafels, e.d. 
De totale capaciteit van de polyvalente zaal varieert naargelang de activiteit en de de zaalschikking. 
Met het beschikbare meubilair kan u de zaal inkleden tot een ideaal decor voor al uw activiteiten. 
Het podium kan gebruikt worden voor toneelvoorstellingen, concerten, … 
Onze polyvalente zaal is uitgerust met een praktische toog met tapinstallatie, ruime drankenkoelers en verschillende soorten glazen.

Keuken

De keuken bevat een, industrieel gasfornuis, dubbele friteuse, boiler voor warm water, industrieel koffiezetapparaat en koelkast en diepvrieskast. 

Inventaris beschikbaar materiaal

De volledige zaal meet ongeveer 22 m bij 8 m. Het podium is 6 m bij 8 m. 
Voor de zaal (en eventueel podium) zijn er 40 tafels (70 x 110) en stoelen voor 150 personen. 
Receptietafels zijn beschikbaar via onze drankenleverancier (met bijhorende tafelkleden op aanvraag).


De keuken is, buiten de vaste toestellen, uitgerust met: waterkoker, dubbele friteuse (2 x 5 L), microgolfoven, koffiezetapparaten. 
Er zijn wijnglazen, champagneflutten, platte borden, soepborden, dessertborden, kopjes en ondertassen in wit hotelporselein, bestek, ... voor 100 personen.